Wanneer je mij al een tijdje op Facebook of Instagram volgt, dan weet je dat ik heel enthousiast ben over een hele bijzonder plek. Een plek die je doet denken aan bijzondere plekken zoals Bali of Hawaii ?

Een plek die je op eigen houtje niet gaat vinden. Ook niet wanneer ik je de coordinaten deel. Ik zou het je ook niet aanraden. Over die bijzondere plek ga ik je hier alles vertellen.

De canyon van Dreznica

Deze bijzondere plek ligt bij Dreznica, wat op ongeveer 45 minuten rijden ten noorden van Mostar ligt. Richting Sarajevo dus.

Door deze canyon stroomt de prachtige rivier de Drezanka. De rivier in combinatie met de ruige stenen en de groene omgeving zijn een lust voor het oog en de echte natuurliefhebber.

Op de foto hieronder zie je hoe prachtig het hier is.

Waarom je met Julijana mee moet 😉

Ik krijg veel DM’tjes met de opmerking; ik wil er graag zelf naar toe. Dat mag. Heel veel succes ?

Mijn advies is om met Julijana te gaan en daar heb ik drie goede redenen voor ⭐️⭐️⭐️

1. Lastig te vinden

Deze plek is lastig om te vinden. Er zijn geen bordjes waardoor het oriënteren moeilijk wordt. Daarnaast zijn sommige paadjes niet goed herkenbaar waardoor je snel de weg kunt kwijtraken. En als je ergens de weg niet kwijt wilt raken is het hier wel, aangezien het bereik van je smartphone hier nog wel eens weg kan vallen.

Canyon van Dreznica

2. Knuffelen met slangen

Ja, je kunt hier inderdaad slangen tegenkomen. Weet jij welke giftig is en welke niet? En wat je dan moet doen? Ik ook niet haha. Gelukkig Julijana wel 😉

De meeste slangen die je tegenkomt zijn waterslangen en die zijn niet gevaarlijk. Alleen kun je pech hebben en toevallig een giftige slang tegenkomen. En omdat Julijana weet wat je moet doen ga ik met een gerust hart op pad.

3. Je glijdt uit over een gladde steen en ..

Een ongelukje zit in een klein hoekje zeggen we altijd in Nederland toch? Het kan inderdaad gebeuren dat je uitglijdt en je je bezeert.

Hoe fijn is het dan wanneer er iemand mee is – Juultje dus – die weet wat te doen en die je weer veilig hier weg kan krijgen.

Dreznica - Bosnie en Herzegovina

Hoe ziet een tour er uit?

Je vertrekt in Mostar rond een uur of 10 in de ochtend. De exacte locatie spreek je nog af met Julijana.

Dan rij je richting Dreznica en een plek waar je je auto gaat parkeren en je spullen uit de auto haalt. Vanaf daar is het ongeveer 20 minuutjes rustig wandelen naar het water.

En dan begint het avontuur.

Je krijgt van Julijana uitleg over hoe te lopen op de stenen en in het water. Klimmend, klauterend en zwemmend ga je door deze prachtige canyon.

Hiken in groep
Zwemmen door de canyon

Onderweg is er genoeg tijd om een duik te nemen van een hoge rots.

Cliff diving

Julijana zal de nodige foto’s maken, zodat je deze als aandenken hebt.

Uitleg van Julijana

Halverwege de tour kom je aan bij de plek hieronder op de foto. Daar is een langere pauze zodat je kunt lunchen.

Kleine waterval Dreznica

Hier kun je meerdere verfrissende duiken nemen en in de zon heerlijk tot rust komen.

Genieten in Dreznica

Daarna is er nog een gedeelte wat je verder gaat verkennen. Maar daar kom je alleen achter als je meegaat op een tour.

Wat moet je meenemen?

Wat je moet meenemen is genoeg water, waterschoentjes, een handdoek en je eigen lunch.

Julijana heeft waterzakken waar je bijvoorbeeld je telefoon, handdoek, water en lunch in kunt doen.

Zo ziet dit avontuur eruit

En tot slot: je investering

Ja ik weet het, voor velen van jullie het belangrijkste aspect: de investering. Wat zo zie ik het. Het is een investering in jezelf, want je gaat genieten in een prachtige omgeving met een geweldig persoon, want dat is Julijana echt.

Je investering is slechts €50 (pp, vanaf 4 personen). Je bent dus van 10 uur ‘s ochtends tot 16:00/17:00 uur op pad.

Één ding kan ik je beloven: je komt voldaan weer van deze geweldige tour!

En voor de lieve mensen die er al geweest zijn; vertel jij me hieronder even in een reactie hoe jij deze tour hebt ervaren?

3 reacties op “Op avontuur met Julijana in Dreznica

 1. Ingrid zegt:

  Het is een verrassende route in de prachtige natuur van Bosnië-Herzegovina. Julijana is zonder meer een topgids! En wat nog leuker is… Ze kent nog meer van die mooie plekken in de omgeving. Er is een ruime keuze aan avontuur waarvan de moeilijkheidsgraad schommelt tussen makkelijk en erg lastig. Wie van klimmen houdt of een via ferrata wil proberen, kan ook bij haar terecht. Ik kijk al uit naar de volgende uitdaging!

  • VildanKorjenic zegt:

   Dank voor je leuke reactie. En het klopt, Julijana kent zoveel plekjes. Ook de Via Feratta’s zijn een aanrader. En het is voor iedereen, dus ook beginners.

   Groetjes Vildan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *