Wil jij een korte, eenvoudige hike maken waarbij je de mogelijkheid hebt om in een van de leukste bivak (huisje) van Bosnië en Herzegovina te overnachten? Lees dan snel verder.

Algemene informatie over deze hike

  • Afstand: 3,4 KM
  • Hoogteverschil: 563 meter
  • Tijdsduur: ongeveer 1 uur
  • Hoogte bivak: rond de 1800 meter

Waar begint je hike naar bivak Zoran Šimić?

Er zijn meerdere opties voor je startlocatie. Wat ik gedaan heb is om vanuit Sarajevo omhoog te rijden naar het gebergte Visocica. Ik reed langs de berghut Dom Vrela door richting bergtoppen Puzim en Crveni kuk en heb de auto uiteindelijk langs de weg geparkeerd waar er ruimte was om een auto te parkeren.

Zoals je kunt zien was ik niet alleen 😉

Op het asfalt zie je met rode letters Vito geschreven staan.

Ook zijn er twee bordjes. Hier begint je hike dus. Het bordje van de hut zelf is helaas gebroken. Laat je daardoor niet afleiden, hier begint echt jouw avontuur.

Hiken naar bivak Zoran Šimić 

Het pad naar boven is goed ingelopen en heel duidelijk zichtbaar. Onderweg zijn er genoeg rode stippen die aangeven dat je op de goede route zit.

Let erop dat je na een paar honderd meter links aanhoudt. Op één van de stenen staat ook ‘Bivak’ maar ik kan me voorstellen dat je geconcentreerd dit over het hoofd ziet.

Het landschap is indrukwekkend mooi.

Sommige gedeeltes lijken net een maanlandschap.

Wat ook fijn is dat het grootste gedeelte de klim lichtjes omhoog is, wat het lopen makkelijker maakt. Het is dan ook een klim die een beginner prima kan doen.

En op een gegeven moment komt de Bivak hut tevoorschijn. Met in de verte de Rakitnica Canyon en het Bjelasnica gebergte.

De ligging van de hut is echt wel heel tof! Je kunt vanaf hier ook verder hiken naar bijvoorbeeld de bergtop Vito.

Met een mooie zonsondergang is deze plek nog magischer.

Overnachten bij bivak Zoran Šimić 

De bivak zelf biedt plek aan 6 personen. Er liggen zes mattrassen. Ik zou wel je eigen luchtbedje meenemen voor het geval het er vol is. Dan kun je altijd nog op de grond slapen. Of ergens tussenin.

Ik was eind augustus bij de hut en op ongeveer 200 meter loopafstand was er water te vinden. Het kan soms in de zomer voorkomen dat deze bron uitdroogt, dus neem altijd voldoende water mee.

Ik ga deze winter deze zelfde hike doen alleen dan met sneeuw. Maar waar ik vooral benieuwd naar ben; is deze hike iets voor jou? Ga jij deze op jouw lijstjes zetten? Vertel het me hieronder in een reactie.

Dit bericht is gepost in Hiken. Bookmark de link.

Een reactie op “Hiken naar bivak Zoran Šimić – Visočica gebergte

  1. Pingback: Hiken naar Hajdučka Vrata en Dom Vilinac - Čvrsnica gebergte - Dit is Bosnië en Herzegovina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *