Hou jij van zwemmen in de natuur en ben je in de buurt van Mostar (de plaats Čapljina), dan heb ik de ideale zwemplek voor jou. Met deze tip ga jij namelijk een heerlijke dag beleven!

Zwemmen in de natuur

Veel toeristen die Bosnië en Herzegovina bezoeken komen vaak op de plekken waar iedereen komt. Stari Most in Mostar, de Vrelo Bune bron in Blagaj en de Kravica Watervallen. Je kent ze inmiddels waarschijnlijk al wel.

Maar waar veel toeristen niet komen zijn die onontdekte speciale plekken waar je nog in alle rust (zonder toeristen) kunt genieten van de prachtige natuur die Bosnië en Herzegovina jou te bieden heeft.

Ook bij de Kravica watervallen kun je heerlijk zwemmen. Maar toch is het leuk om ook eens de minder drukke plekken te ontdekken.

Zwemplek bij Struge - Bosnië en Herzegovina
Zwemplek bij Struge – Bosnië en Herzegovina

Een zo’n plek ga ik je nu verklappen. Met deze tip ga jij een heerlijke zwemplek ontdekken waar je in een beeldschone rivier kunt zwemmen, van een treinbrug af kunt springen en waar je kunt genieten van een verfrissend drankje.

Zwemplek Jaz bij Struge

Vlak buiten de plaats Čapljina in het zuiden van Bosnië en Herzegovina bevindt zich deze mooie zwemplek. Je komt er als volgt.

Station in Capljina
Station in Capljina

Wanneer je Čapljina inrijdt vanaf de grote weg – de E73 die Mostar met Metković verbindt – rij je alsmaar rechtdoor totdat je bij de tweede rotonde komt. Dit is de rotonde bij het station. Bij deze rotonde ga je linksaf.

Vanaf hier rij je 1,9 km rechtdoor totdat je een bord met Canoe Safari aan je rechterkant krijgt. Daar sla je rechtsaf. Je gaat dan na een aantal meter met de bocht mee naar links waarna je na een paar meter bij de parkeerplaats komt. Deze bevindt zich aan je rechterkant.

Trebizat rivier

Je bent nu aangekomen op de plaats van bestemming. Aan je linkerkant bevindt zich de zwemplek Jaz (je spreekt de ‘a’ uit als een lange a). Daar heb je tegen het spoor een barretje waar je wat kunt drinken. Daarnaast kun je aan de andere kant van het spoor ook zwemmen. Daar vind je nog een barretje.

Zwemplek Jaz bij Capljina
Het barretje aan de andere kant van het spoor

De rivier die hier stroomt heet de Trebizat. Deze zelfde rivier stroomt ook langs de Kravica watervallen, die je kunt vinden bij Ljubuški.

Op deze plek eindigen de Kano safari trips die worden georganiseerd. Zelf kun je ook zo’n trip boeken. Vraag aan de bar de medewerkers voor meer info.

Kleine waterval
Kleine waterval

Hier bij de Jaz kun je zwemmen, vissen, van de brug af duiken (of springen) of de kleine waterval afglijden – let op: dan kan een tikkeltje gevaarlijk zijn. Er is genoeg schaduw voor degene die niet goed tegen de zon kan. Neem een boekje of wat muziek mee en je zult je hier prima vermaken.

Wat vind jij van deze coole zwemplek? Zou jij hier een duik durven nemen? Vertel het me hieronder in een reactie.

4 reacties op “De ultieme zwemplek voor de avonturier

 1. Alien zegt:

  Dank je wel voor het delen van deze plek! We zijn er nu en zitten lekker in de schaduw aan het water.

   • Loes zegt:

    Ook wij zijn er gister en vandaag geweest. Wat een heerlijke plek, bedankt!

    • VildanKorjenic zegt:

     Wat super leuk om te lezen Loes. Ik was er zelf nog een paar dagen daarvoor. Fijn dat jullie genoten hebben.

     Enjoy BiH ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *